Yrityksen vuosijuhlan järjestäminen

2 minuutit Julkaistu:


Onko suunnitteilla yrityksen vuosijuhlat ja tarvitsetko muistilistaa siihen, miten juhlaa lähdetään järjestämään ja mitä kaikkea pitää ottaa huomioon. Tämän kirjoituksen tarkoituksena on antaa hieman tukea suunnittelulle. Yrityksen vuosijuhlista lisää tietoa voit esimerkiksi saada täältä: Pure & Healthy Finland Oy.

 

Minkälaiset juhlat

Ensin kannattaa lähteä miettimään mihin tarkoitukseen yrityksen vuosijuhlaa tehdään. Juhlan luonne vaikuttaa sitten pitkälti juhlapaikkaan, ohjelmaan sekä tarjoiluun. Jos yrityksen vuosijuhlat ovat kenties pikkujoulut tai kesäjuhlat, ovat ne yleensä luonteeltaan rennommat. Tällöin ei niinkään paikalla tai juhlavuudellakaan ole suurta merkitystä, vaan enemmänkin vieraiden viihtyvyydellä. Viihtyvyyttä voi edesauttaa toivotulla teemalla tai maukkailla tarjoiluilla.

Joskus juhliin halutaan tuoda aktiivisuutta, esimerkiksi jos juhlan yhteydessä on tarkoitus tukea tiimiytymistä tai verkostoitumista. Näin juhliin liitetyillä aktiviteeteilla saadaan ihmiset kommunikoimaan keskenään ja tekemään asioita yhdessä. Kuinka tämä käytännössä onnistuisi yrityksen vuosijuhlassa, siitä enemmän seuraavassa kappaleessa.

Toisinaan vuosijuhlilta odotetaan arvokkuutta, niin juhlapaikalta sekä tarjoilulta vaaditaan enemmän laadukkuutta ja juhlallisuutta. Tällaisia juhlia ovat esimerkiksi yrityksen merkkipäiviin – tai vuosiin sijoittuvat juhlat.

 

Minkälaista ohjelmaa

Ensin käytiin läpi juhlan tarkoitus, että tiedetään paremmin millaista ohjelmaa juhliin voisi järjestää. Aiemmin mainitut arvokkaammat juhlat vaativat juhlien ohjelmalta enemmän. Usein juhlasta tehdään hieno cocktail-tilaisuus, jossa on tarkka pukeutumiskoodi. Näin myös vieraiden panostusta odotetaan, mikä on usein toivottu asia, kun kerrankin saa pukeutua parhaimpiinsa. Arvokkaampiin juhliin voidaan myös monesti liittää konsertti tai vaikkapa illallinen.

Juhliin joihin taas toivotaan tiimiytymistä ja verkostoitumista, ohjelmalla aktivoidaan ihmisiä kanssakäymään keskenään. Tällaisien juhlien ohjelmana joukkuepelit, erilaiset seurapelit tai juhlat voidaan järjestää paikassa, jossa on jo valmiiksi aktiviteettejä kuten seikkailupuistossa.

Rennommissa vuosijuhlissa teeman avulla voidaan rakentaa helposti ohjelmaa. Teeman mukaan voidaan pyytää pukeutumaan, voidaan pitää pukeutumiskilpailu, siihen voidaan liittää teemaan liittyvä musiikkiesitys tai vaikkapa pitää juhlatilassa samaan aikaan valokuvanäyttely. Mahdollisuuksia on monia.

 

Juhlapaikka

Juhlapaikkoja on yleensä runsas määrä, historiallisista ja hulppeista kohteista rosoisiin klubeihin, joten jokaiseen juhlaan löytyy varmasti sopiva paikka. Kuten jo aiemmin mainittu, juhlatilan ei tarvitse aina olla perinteinen vaan esimerkiksi seikkailupuisto, jos juhlan luonne sen vaatii. Se voi olla myös yrityksen omissa tiloissa, mikä kylläkin vaatii koristeluilta paljon enemmän. Kannattaa myös juhlapaikkaa valitessa selvittää mahdollisuudet tarjoiluihin. Jos ruokatarjoilut ovat tärkeä osa juhlaa, voi suositeltavaa olla jopa varata kokonainen ravintola juhlatilaksi.

• tag: • 346 sanat

minusta

Vinkkejä työtapahtumien järjestämiseen Työtapahtumien järjestäminen on omalla tavallaan hieman haastavamapaa kuin monien muiden tapahtumien. Tarkoittaen, että niissä pitää usein ottaa huomioon montaa eri näkökulmaa, tavoiteitta sekä lisäksi osallistujien kirjo voi hyvin laaja. Tässä blogissa on tarkoitus jakaa neuvoja ja vinkkejä työhön liittyviin tapahtumiin, kuten kokouksiin, virkistyspäiviin, yrityksien juhliin. Kokouksissa haasteena on usein paikan valinta sekä toisinaan isot osallistujamäärät ja sen hallinta niin, että kaikki sujuu hyvin. Kokouksilla on yleensä tärkeä tavoite, esimerkiksi tiedottaminen, ja näin järjestelyjen tulisi tukea sitä, ja estää kaikki häiriötekijät. Virkistäytymispäivässä taas ohjelman valinta kaikille sopivaksi voi olla haaste, koska usein työyhteisön jäsenet voivat olla hyvinkin erilaisia eri mielenkiinnoilla. Yritysjuhlissa taas vaihtoehtojen kirjo voi olla se isoin pulma. Ei huolta, sillä olet oikeassa paikassa. Täällä annetan vinkkejä näihin ja moniin muihin työtapahtumien järjestämiseen liittyviin seikkoihin!

Haku

Kategoriat